Dennis Kayderman: Cazul ,,Vulpea” de Leila Sandra M.

Editura : Velvet Story

Anul apariției: 2020

Gen:thriller, thriller polițist, suspans romantic

Nota mea: 10

Cu toate că sunt o împătimită cititoare de povești romanțate, îmi place să evadez câteodată și pe tărâmul fanteziei, însă marea mea dragoste rămâne thrillerul. Atunci când au aflat vestea că  autoarea Leila Sandra M. s-a orientat și spre acest gen literar, curiozitatea și-a făcut imediat apariția. Voiam cu orice preț să citesc povestea, convinsă fiind că voi fi plăcut surprinsă. Rar mi s-a întâmplat să fiu dezamăgită de autorii români contemporani, iar cu talentul scriitoricesc al Sandrei făcusem deja cunoștință în I.R.En. Însă, ceea ce am descoperit în Cazul ,,Vulpea”, mi-a depășit toate așteptările. Timp de șase ore, cât a durat lectura, am trăit fiecare eveniment la intensitate maximă. Am fost alături de detectivul Kayderman în încercarea lui de a descifra misterul unui caz vechi nerezolvat – mai multe dispariții ale unor persoane care mai apoi erau găsite decedate. I-am admirat intuiția și tenacitatea de a scormoni trecutul în aflarea adevărului.

Nu am suficiente cuvinte pentru a-mi exprima entuziasmul asupra acestei cărți. Încă sunt uluită – și încântată – că o autoare de SF poate să scrie un thriller polițist atât de bun, de complex, cu un ritm atât de alert, întreaga atmosferă fiind încărcată de suspans, mister și pericol.

Mi-a plăcut faptul că a știut cum să dozeze suspansul, să stârnească interesul cititorului, ținându-l cu sufletul la gură într-o cursă cu obstacole. De altfel, situațiile dramatice în care sunt puse personajele te țin într-o permanentă stare de surescitare, neștiind în mod cert dacă vor supraviețui până la final. De asemenea, faptul că a știut să îmbine cu măiestrie elementele de suspans cu cele romantice, m-a făcut să îi citesc romanul cu o plăcere extraordinară. 

În thrillerul polițist Cazul Vulpea, primul roman al seriei Dennis Kayderman, avem parte de dispariții misterioase, crime, răpiri, minciuni, secrete, un detectiv tenace care nu se lasă până nu descâlcește toate ițele unui vechi mister, un soț disperat care se teme pentru soarta femeii iubite, un controversat caz mușamalizat de poliție, care ne trimite în trecut, în urmă cu douăzeci și cinci de ani, atmosferă tensionată și suspans cât cuprinde. 

Acțiunea ne poartă pe două drumuri care se vor împleti la un moment dat, povestea fiind spusă din perspectiva a două personaje - detectivul Dennis Kayderman și Norma Tucker. De menționat faptul că nu asistăm doar la o anchetă, ci observăm și toate trăirile interioare, frământările sufletești, gândurile lăuntrice și momentele plăcute sau neplăcute din viața celor doi protagoniști. Aflăm amănunte din viața privată a detectivului Kayderman, cum și unde și-a cunoscut soția, sufletul lui pereche. 

Așa cum am mai spus, autoarea a știut să ofere o intrigă complicată și complexă, dar ceea ce mi-a stârnit tot interesul, a fost maniera în care a început povestea.

O tânără femeie se trezește pe patul de spital, având mâinile bandajate în totalitate. Nu-și aduce aminte cum a ajuns acolo, de cât timp era la pat sau cum o cheamă. Medicul îi spune că a avut un accident destul de grav cu mașina și că și-a pierdut memoria. Numele ei este Norma Tucker și, din fericire, în timpul producerii accidentului, vorbea la telefon cu soțul ei, Joe, altfel șansele ei de supraviețuire ar fi fost aproape nule. 

Norma este îngrozită de faptul că poate nu își va aminti niciodată de viața pe care a avut-o înainte să își piardă memoria. Toate lucrurile ei, telefonul și poșeta i-au dispărut în accident, așa că nu are un punct de pornire. De altfel, nici nu primește prea bine informația că trăiește împreună cu Joe departe de oraș, undeva izolat, pe munte, în mijlocul pădurii, și nu au la dispoziție tehnologie electronică. 

Ajunsă acasă, caută din priviri vreun semn că trăia acolo, vreun obiect care să-i trezească măcar o amintire, dar nu era nimic. O speria îngrozitor faptul că nu simțea nimic pentru Joe, nu-i trezea nici cel mai mic sentiment. Bărbatul încearcă să-i explice cum a decurs traiul lor până la accident, dar anumite lucruri rămân fără răspuns. 

Norma nu poate să înțeleagă de ce Joe nu o lasă să vină în oraș după bunul plac, preferând să o țină în preajma lui, însă medicul care a tratat-o în spital, îi explică într-una dintre vizitele la domiciliu, motivul pentru care Joe este atât de precaut. Pe scurt... ,,Joe a avut o nevastă înainte de a o cunoaște pe Norma, care a murit într-o zi de duminică. S-a decis să meargă în oraș în timp ce el era la vânătoare. Ea nu s-a mai întors acasă. Au căutat-o zile în șir. A fost găsită într-un final. I-au găsit trupul la marginea orașului. Zăcea goală în mizerie, cu gâtul tăiat”. Șeriful nu a reușit să găsească făptașul, iar Joe a preferat să se retragă definitiv și să trăiască izolat. Oare acesta să fie adevărul? Se pare că doctorul știe mult mai multe lucruri, dar preferă să nu-i spună. Poate și Norma știe adevărul, dar cu memoria ei… Din păcate, relația dintre cei doi devine din ce în ce mai încordată, iar Norma este din ce în ce mai speriată.

Cel de-al doilea plan al cărții, îl are în centru pe detectivul Dennis Kayderman, care are de rezolvat un caz foarte important pentru el (vă las pe voi să descoperiți motivul pentru care se implică atât de mult în acest caz). Până de curând a lucrat mai mult cu dosarele și dovezile inexistente, însă acum făcuse rost de o locație, Woodstock, așa că trebuie să meargă pe teren, dacă vrea să găsească o pistă nouă. 

Protocolul îi cerea ca prima oprire să o facă la sediul șerifului din micuțul orășel Woodstock, dar planul lui Kayderman era altul. A preferat să vină aici în calitate de civil și să se de-a drept un om de afaceri în căutarea unui teren de vânzare. Nu putea intui ce urma să găsească sau cât de ospitalieri erau orășenii așa că trebuia să fie precaut. Dar, în timp ce el făcea cercetare pe teren, partenerul lui, Stan, descoperirea ceva foarte interesant. Cu mulți ani în urmă, în Woodstock s-au înregistrat mai multe dispariții ca mai apoi, după aproape un an, cadavrele să apară peste tot. Nici până în ziua de astăzi nu s-a găsit făptașul. Cazurile nu au fost date mai departe către FBI, ci au fost închise. Nu există nici măcar o mențiune despre asta în registre, nimic. Se pare că locul ăsta ascunde multe.

Lucrurile devin din ce în ce mai interesante după ce Kayderman reușește să pună mâna pe niște date. Dacă la început a crezut că sunt niște numere aleatorii, ulterior și-a dat seama că e vorba de date calendaristice. Cu ajutorul vechii sale agende în care își nota tot felul de chestii, despre cazurile la care a lucrat, Kayderman reușește să facă legătura dintre aceste date și cazul ,,Vulpea" pe care poliția l-a închis fără nicio rezolvare. Pentru a descifra misterul acelor dispariții, detectivul trebuie să se bage adânc în cazul ,,Vulpea”. Primul lucru pe care avea de gând să-l caute era chiar dosarul care a deschis toată povestea. Momentul zero în care cazul „Vulpea” a fost creat. 1994, Februarie 09.  Dar ce legătură are cazul „Vulpea” cu Woodstock? De ce a fost închis cazul ,,Vulpea”? De ce Kayderman era atât de interesat de acest caz? Care sunt implicațiile lui? Cine este Norma Tucker? Ce se întâmplă cu Joe? Nu vă rămâne decât să aflați singuri răspunsul la toate aceste întrebări. Vă recomand să o citiți pentru că merită.

Related products

Seria Dennis Kayderman:...

Cazul ,,Vulpea” este un thriller polițist extrem de captivant, în care situațiile limită te vor ține în suspans până la final. Dispariții misterioase, crime, răpiri, minciuni, secrete, un detectiv tenace , un soț disperat care se teme pentru soarta femeii iubite sunt numai câteva indicii al căror înțeles și sens le vei putea descoperi pas cu pas alături de Dennis Kayderman.

30,00 lei Pret

Comments ()

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: